Contabilitatea este acel domeniu care realizeaza legatura dintre companie si stat, asa incat compania sa isi desfasoare activitatea legal. Practic, fara contabilitate o firma nu poate exista.

Rolul contabililor in afacerea ta

Contabilitatea este acel domeniu care realizeaza legatura dintre companie si stat, asa incat compania sa isi desfasoare activitatea legal. Practic, fara contabilitate o firma nu poate exista.

Cei care realizeaza serviciul de contabilitate trebuie sa fie foarte bine pregatiti. Ei sunt cei care colecteaza cu acuratete date, le inregistreaza, le analizeaza, dar sunt si cei care iti prezinta solutii financiare avantajoase pentru firma ta. 

Iata de ce rol are si de ce este atat de importanta contabilitatea pentru afacerea ta:

Gestionarea datelor financiare

Structura contabila a unei societati este o componenta esentiala a operatiunilor comerciale. Unul dintre rolurile principale ale unui departament contabil implica de obicei colectarea si pastrarea datelor financiare. Contabilii se asigura ca inregistrarile financiare sunt mentinute in conformitate cu procedurile si politicile legale. Gestionarea datelor financiare ale unei societati poate include sarcini mai complexe, cum ar fi dezvoltarea, implementarea si mentinerea bazelor de date financiare, precum si stabilirea si monitorizarea procedurilor de control.

Analize si consultanta

In calitate de analisti financiari, putem efectua anumite tipuri de studii utilizand datele financiare ale societatii, pentru a ajuta la luarea deciziilor de afaceri. De la alegerea tipurilor de bunuri la comanda, plata facturilor, pana la salarizare, contabilul se ocupa zilnic de o serie de detalii financiare complexe. Specialistii in contabilitate pot oferi tendinte si pot face previziuni privind veniturile viitoare, dar si recomandari strategice.

Prezentarea raportului financiar

Pe baza informatiilor financiare, contabilii intocmesc rapoarte care pot include situatia conturilor lunare si anuale. Situatiile prezentate pot fi utilizate pentru o mai buna sustinere si gestionare a activitatilor de prognoza bugetara.

Raportari financiare la termen

Un contabil poate, de asemenea, sa fie responsabil pentru asigurarea indeplinirii tuturor termenelor de raportare financiara, interne si externe. Spre exemplu, rapoartele trimestriale, semestriale si anuale au toate termene-limita specifice, precum si unele implicatii fiscale. Monitorizarea si sustinerea aspectelor fiscale si a depunerilor pot fi, de asemenea, responsabilitatea unui departament contabil. De asemenea, contabilul coordoneaza, de regula, procesul de audit, ajutand la pregatirea datelor financiare.

Asadar, importanta contabilitatii intr-o firma este data si de capacitatea contabilului de a fi si de a te tine si pe tine, ca proprietar al afacerii, permanent informat. De aceea, departamentul contabil presupune personal foarte bine calificat si pus permanent la punct cu noutatile legislative.

In acest sens, o firma de contabilitate poate fi cea mai buna alegere. Poti beneficia de expertiza completa a unei intregi echipe si nu va fi nevoie sa pui in seama unui singur om intreaga gestiune a partii financiare a societatii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment